Onze sponsor:

Review:

31 juli 2017 | Niels Laan | Fibaro, Bewegingsensoren

Fibaro Motion Sensor (Z-Wave Plus)

Installeren op de ZipaTile/ZipaBox:

De volgende controller is de ZipaTile. Het toevoegen van deze sensor moet niet zo'n probleem zijn aangezien de ondersteuning altijd wel prima op orde is.

Het installeren van deze motion sensor gaat door in te loggen op de ZipaTile en naar het apparaten gedeelte te gaan. Vervolgens selecteer je Z-Wave. Hierna maak je de sensor open. Dit kun je doen door hem te draaien. Vervolgens verwijder je het lipje bij de batterij en druk je 3x op het toevoegen knopje welke boven de batterij zit. Hij zal blauw oplichten. Als het toevoegen is gelukt zal hij bij je apparaten verschijnen. Het kan even duren tot de licht, temperatuur en batterij waardes zichtbaar worden.

Voor het weer dicht maken heeft Fibaro 2 grijze stipjes aan de zijkant gemaakt. Als deze tegen over elkaar zitten dan zit hij goed dicht. Hierna kun je hem op zijn definitieve plek hangen door middel van de beugel. Er zit ook een dubbelzijdige sticker bij maar deze zou ik alleen gebruiken om hem tijdelijk op te hangen.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Voorbeeld regel:

We willen graag dat in de gang een lamp aangaat als ik voorbij de sensor loop en er een bepaalde lichtsterkte is. Vaak als mijn lamp in de hal aan moet dan moet er in het rest van het huis de lampen ook aan. Daarom wil ik een aparte flow hebben voor de lichtsterkte zodat ik deze in meerdere regels kan gebruiken. Ik maak dus eerst deze regel om dit te regelen.

Zoals al gezegd wil ik deze voorwaarden op meerdere plekken kunnen gebruiken. Daarom maak ik eerst een virtuele sensor aan.

Hierna is het zaak om te regelen dat de sensor aan- en uitgezet wordt:

Vervolgens maak ik een regel voor het aan- en uitzetten van de lamp:

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.