Onze sponsor:

Review:

31 juli 2017 | Niels Laan | Fibaro, Bewegingsensoren

Fibaro Motion Sensor (Z-Wave Plus)

Installatie op de Fibaro Home Center 2

Als 3de controller testen we de HC2 van FIbaro, dit moet natuurlijk ook geen enkel probleem zijn gezien het hun eigen product is.

Om het toevoegen te starten log je in op je Home Center. Vervolgens ga je naar het device gedeelte en klik je op "add or remove device" en vervolgens op de "add" knop. Het aftellen zal beginnen. Hierna is het een kwestie van de sensor open te draaien en het lipje bij de batterij te verwijderen. Je kunt het toevoegen starten door 3 keer snel achter elkaar op de (b) knop te drukken. Zorg altijd dat je dicht bij de controller bent als je gaat toevoegen. Hij werd netjes gevonden en toegevoegd aan de HC2. Ik zie ook alle opties en configuratie mogelijkheden.

Installatie schermen:

Dashboard:

Scene

Ik wil ik graag een scene hebben welke bij beweging een lamp aan zet en als er geen beweging is weer uit.

Omdat ik wil dat deze regel alleen draait als het donker genoeg is in huis maak ik een regel om hier voor te zorgen. Ik maak hierbij van mij bestaande Sunset/Sunrise regel. Deze kun je vinden bij ROBBshop: https://www.robbshop.nl/domotica/het-fibaro-systeem/fibaro-tips-en-tricks/dag-nacht-scene-maken-met-lua

Vervolgens maak ik onderstaande regel om de lamp aan de te doen:
ALS Motion EN Dag/nacht = Nacht
DAN
Lamp AAN

Vervolgens maak ik het omgekeerde om de lamp weer uit te zetten bij geen beweging.
ALS GEEN Motion EN Dag/nacht = Nacht
DAN
Lamp UIT

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.