Onze sponsor:

Review:

Fibaro Keyfob

Installatie via de ZipaTile/ZipaBox:

Het toevoegen aan de ZipaBox/ZipaTile gaat door in te loggen op je dashboard en naar het apparaat gedeelte toe te gaan. Vervolgens klik je op "add new device" en selecteer je Z-Wave. Hierna moet je hem eerst verwijderen/resetten om hem vervolgens toe te voegen. Het toevoegen kun je starten op de Keyfob door de stickers van de batterij te verwijderen en 3x snel op een toets te klikken (maakt niet uit welke). De LED zal wit pulseren en als het gelukt is zal hij groen oplichten. Zorg altijd dat je dicht in de buurt bent van de controller.

Het toevoegen ging niet helemaal zonder problemen. Ik moest een paar keer achter elkaar op de knop drukken om hem toegevoegd te krijgen. Uiteindelijk werd hij netjes gevonden en zijn alle configuratie mogelijkheden aanwezig.

Installatie schermen:

Configuratie:

Opties in rule creator:

Regel:

Deze KeyFob is ideaal om je alarm aan- of uit te zetten. We zouden dus een regel kunnen maken om hem aan- of uit te zetten. Dit is alleen niet nodig omdat Zipato een standaard alarm paneel heeft.

Je hoeft dus alleen maar de KeyFob toe te voegen. Zie onderstaande schermen.

Extra beveiliging:

Je kunt deze KeyFob voorzien van een extra beveiliging. Dit kun je activeren door parameter 1 bij de configuratie een waarde in te voeren. Op de Fibaro website staat bij de handleiding een handig rekentooltje. 

 

Zo is bv 2x het vierkantje indrukken:
1 van het eerst vierkantje + 8 * 1 van het tweede vierkantje = 9 bytes.

Helaas krijg ik de lock mode niet aan de gang. Ik heb dit bij de support van Zipato neergelegd.  

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels