Onze sponsor:

Review:

Fibaro Keyfob

Installatie via de Fibaro Home Center 2:

Deze KeyFob is door Fibaro gemaakt dus op hun eigen systeem zou hij vlekkeloos moeten werken. We gaan kijken of dit ook het geval is. Het toevoegen gaat door in te loggen en naar het "devices" gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op "add or remove device", en hierna op "add". Het aftellen zal dan beginnen. Vervolgens is het een kwestie van de sticker van de batterij afhalen en 3 keer op een willekeurige knop te klikken van de KeyFob. Hij werd hierna netjes gevonden en toegevoegd. Hij kwam wel met de melding dat er geen template beschikbaar is.

Na het toevoegen zie je de KeyFob bij je apparaten staan en kun je hem gebruiken om regels te maken.

Installatie schermen:

Apparaten:


KeyFob zonder lock beveiliging

 


KeyFob metlock beveiliging

Scene:

We willen graag de KeyFob gebruiken om het alarm aan- of uit te kunnen zetten. Je kunt natuurlijk ook een lamp aan/uitzetten of je voordeur openen. Onderstaande scene is dus slechts een voorbeeld.

Beveilig met toegangscode:

Een unieke feature van deze keyfob is dat hij te beveiligen is via een toegangscode (volgorde van knoppen indrukken). Dit is wel een fijne gedachte als je er je deur mee wilt openen. Omdat de KeyFob door Fibaro is gemaakt hebben ze hier een mooie interface voor kunnen maken. Bij andere controllers moet dit via de parameters geregeld worden.

Het viel mij wel op dat ik hem soms de "device lock configuratie" niet aan kreeg, na het wakker maken van de KeyFob. Je moet even een paar keer proberen om de juiste instellingen erin te krijgen.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels