Onze sponsor:

Review:

23 december 2020 | Niels Laan | Fibaro, Smart Home Hubs, Fibaro

Fibaro Home Center 3

Mogelijkheden:

Voordat we helemaal de diepte in duiken is het wel leuk om te laten zien wat je nou allemaal kan met de Home Center 3. Want waarom zou ik niet gewoon een Philips HUE set kopen die maar een fractie van de prijs kost. Daarmee kan ik toch ook mijn huis bedienen. Nou, dat is zeker waar maar met de HC3 kun je echt nog veel meer. 

Echt slimme verlichting:

Met de meeste Smart Home controllers kun je verlichting en apparatuur aan- en uitzetten. Dit is uiteraard ook mogelijk met de HC3. Dit kan zowel via de APP als via een normale schakelaar. Maar deze controller kan nog meer. Zo kun je bv slimme regels maken. Dit kan vaak met een simpele controller ook maar de HC3 gaat hierin verder. Je kunt namelijk veel meer voorwaarden stellen aan een regel. Stel je voor dat in je hal bij beweging een lamp aan wilt zetten maar dit willen we alleen maar als het donker genoeg is en ik bv thuis ben. Daarnaast willen we ook nog dat als het na 24.00 uur is dan hij dan niet zo fel aan gaat.

Hoe je zo'n regel maakt komen we later in deze review nog op terug. Maar dit is een kracht van de HC3 want zo'n regel klik je vrij simpel in elkaar. Je kunt je dus voorstellen dat de mogelijkheden hierdoor eindeloos zijn.

Inbrekers maken geen kans

Alarm:

Mooie van de HC3 is dat hij een zeer uitgebreid alarm paneel heeft ingebouwd. Hierdoor kan je in een paar klikken een goed beveiligd huis hebben. Er kan gewerkt worden met toegangscodes waardoor je derden ook toegang kunt geven. Of als je dit niet wilt kun je op afstand het alarm aan/uitzetten. Als je een slim slot hebt kun zelfs de deur ook nog open/dicht doen. Als je dan ook nog met camera's werkt kun je even goed toch de boel in de gaten houden. Want diverse camera's zijn ook te gebruiken in de HC3.

Uiteraard is het alarm is ook zeer eenvoudig aan te zetten met bv een schakelaar of de APP. Het alarm werkt samen met de sensoren die je toch al in huis hebt voor je verlichting. Dit scheelt ook weer extra kosten voor een alarmsysteem.

Het fijne aan de HC3 is dat je niet perse vast zit aan het "standaard" alarmsysteem, je kunt namelijk door slimme regels het systeem helemaal naar je hand zetten.

Brrr koud he:

Je kent het wel je komt thuis en dan moet de verwarming nog gaan werken om je huis op temperatuur te krijgen. De HC3 heeft een ingebouwd klimaat systeem die kan communiceren met je slimme thermostaat. Hierdoor kun zorgen dat je huis lekker behaaglijk is als je thuis komt.

Je wilt natuurlijk ook niet dat je verwarming onnodig aanstaat. Door het gebruik van slimme radiatorknoppen (zoals de "Fibaro heat controller") kun je de temperatuur per ruimte instellen. Of zelfs helemaal niet aanzetten, als je toch al weet dat je daar alleen 's avonds bent. Vergeten je verwarming uit te zetten behoort ook tot het verleden. De Fibaro Home Center 3 weet wanneer er niemand thuis is en zet hem voor je uit. Dit scheelt natuurlijk allemaal weer in je stookkosten.

Als je een airco hebt kun je deze ook aan het systeem koppelen. Dan zal het nooit meer te warm worden in je huis. Het geheel is natuurlijk ook weer te bedienen via de APP en slimme regels. 

Bah je tuin ook slim

Bij een Smart Home denk je niet zo snel aan je tuin. Maar als je toch een systeem hebt dan kun je je tuin ook slim maken. De HC3 heeft hiervoor diverse mogelijkheden. Zo kun je bv je tuin op tijd laten besproeien als het de hele dag warm is geweest. De HC3 heeft hiervoor een speciale weer plugin.

Je tuin automatisch laten maaien is ook mogelijk en natuurlijk het liefst als je niet thuis bent. 

Endless possibilities

Bovenstaande is maar een greep van de mogelijkheden, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Dat is ook het leuke van het systeem, want je kan met de tijd steeds meer uitbreiden en er meer aankoppelen.

Dit product is te koop voor:


€ 549
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs