Onze sponsor:

Review:

13 mei 2017 | Niels Laan | Fibaro, Watersensoren

Fibaro flood sensor - FGFS-101

Installeren op de Homey:

Het installeren van deze Fibaro flood sensor gaat door naar het apparaten gedeelte te gaan en op het (+) icon te klikken. Vervolgens installeer je de Fibaro APP (mocht je deze nog niet hebben) vervolgens zoek je de flood sensor op. Hierna is het een kwestie van het klepje te verwijderen en het lipje bij de batterij. Je kunt het toevoegen starten door drie keer op het B knopje te drukken. Als het toevoegen is gelukt zal de sensor bij je apparaten verschijnen. Het is jammer dat de sensor zelf geen signaal geeft zoals je vaak wel ziet bij andere apparaten.

Bij de installatie op de definitieve plek moet je goed opletten dat hij vlak staat, en dat de gouden pinnetjes de grond goed raken. Hiermee wordt namelijk gesignaleerd of er water langs de sensor komt.

Installatie schermen:

Apparaten:

Je krijgt een temperatuurmeter, vloedmeter en tamper/sabotage.

Flow opties:

Flow editor voorbeeld:

Wat zullen we vandaag eens doen. Nouja, een notificatie ontvangen als er water door je huis stroomt is misschien wel handig.

We beginnen door de Flood sensor in de eerste "ALS" kolom te trekken vervolgens selecteer je "het water alarm gaat af". Hierna moet je nog in de "DAN" kolom de notificatie zetten.

Dit product is te koop voor:


60
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Watersensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.