Onze sponsor:

Review:

Fibaro Door/Window sensor - FGK-102

Installeren op de Homey:

Het installeren van deze Fibaro Door/window sensor gaat door naar het apparaten gedeelte te gaan en op het (+) icon te klikken. Vervolgens en installeer je de Fibaro APP (mocht je deze nog niet hebben) vervolgens zoek je de door/window sensor. Hierna is het een kwestie van het lipje bij de batterij te verwijderen en drie keer op de tamper knop aan de achterkant te klikken. De LED zal blauw oplichten tijdens het toevoegen. Indien het toevoegen is gelukt zal deze blauw gaan knipperen.


Zorg trouwens als je de temperatuursensor hebt aangesloten dat deze geïnstalleerd is voordat je hem gaat toevoegen aan de Homey. Zorg bij de installatie bij je deur dat de magneet niet meer dan 5mm van de sensor af zit.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Flow opties:

Flow editor:

Ik wil graag een flow maken welke een lamp aanzet als de deur wordt geopend. Hierbij wil ik dat de lamp aan blijft als de deur open blijft en weer uitgaat na x seconde als de deur gesloten word.

Ik zet in de "als" kolom de door sensor en selecteerde de "het contactalarm gaat aan" vervolgens controleer ik of ik thuis ben. Als laatste zet ik in de "dan" kolom dat de lamp aan moet. Vervolgens maak ik nog een regel en selecteer ik "het contactalarm gaat aan" bij de door sensor en zet ik in de dan kolom de lamp aan met een vertraging van 50 sec.

Dit product is te koop voor:


50
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.