Onze sponsor:

Review:

Eurotronic Spirit Thermostaatkraan - Z-Wave Plus

Installatie via de Vera (Plus/Edge):

We gaan deze slimme thermostaat kraan op de Vera installeren. De eerst stap is om in te loggen en naar je apparaten te gaan en daar Spirit op te zoeken. Zoals we wel vaker zien bij de Vera werd hij helaas niet gevonden. Geen nood want vaak lukt het toevoegen als "generic z-wave" wel. Dus in dit geval doen wij dit ook. Als je een paar keer op next hebt geklikt vraagt de Vera om de thermostaat in toevoegen modus te zetten.

Dit kun je doen door het klepje aan de bovenkant weg te halen en de batterijen erin te zetten. Let op dat je deze goed om doet. Het display zal aangaan en INC tonen als ze goed geplaatst zijn. Hierna druk je op de boost knop (middelste knopje) waarna hij gevonden werd door de Vera. Hij voegt hem netjes toe en zie hem bij mijn apparaten.

De laatste stap is om de kraan te installeren op je radiator. Dit doe je door de oude kraan eraf te draaien. Maak je geen zorgen, het water zal er niet uit spuiten omdat dit een gesloten circuit is. Gebruik eventueel de bijgeleverde adapters voor de juist aansluiting.

Als hij goed vast zit dan druk je weer op de boost knop op de voorkant van de kraan. De Spirit zal een calibratie doen om te zorgen dat de kraan goed dicht en open gaat. Als de calibratie is gelukt dan kan ik via de Vera de kraan bedienen. Het valt mij op dat ik alleen maar een temperatuurverschil kan instellen.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Scene opties:

Je krijgt onderstaande opties tot je beschikking om een regel te maken.

Voorbeeld scene:

Is natuurlijk super handig dat als ik weg ga dat de spirit naar een lagere temperatuur gaat. We gaan hiervoor een scene maken waarbij we als trigger de locatie van je telefoon gebruiken.

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Thermostaatkranen