Onze sponsor:
29 september 2014 | Niels Laan | Eedomus, Controllers, Eedomus +

Review: Eedomus

Leuk, een nieuwe controller die ik mag voorzien van een review. Deze controller is van Franse makelaardij en wordt gemaakt door Connected Object. Hij is al een tijdje te koop in Frankrijk, maar nu dus ook leverbaar in andere landen.

Met deze controller kun je op afstand je lampen in- /uitschakelen de verwarming aan/uitzetten je alarm regelen, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Eedomus beweert dat het een zeer gebruiksvriendelijk systeem is, welke door iedereen te bedienen moet zijn. Of dit echt zo is zullen we gaan zien.

Ondersteuning van meerdere protocollen

Deze controller onderscheidt zich door, naast de ondersteuning voor z-wave (+), ook de mogelijkheid te bieden om 433Mhz modules aan te sluiten. Hiervoor moet wel een rfxcom module worden aangeschaft.
Het is tevens mogelijk om de Enocean protocol te gebruiken. Om deze uitbreidingen aan te sluiten zitten er 2 USB poorten op de Eedomus.

Er kunnen 255 z-wave modules aangesloten worden.

De ondersteuning van verschillende apparaten lijkt prima op orde. Je kunt een lijst vinden op hun website:
http://doc.eedomus.com/en/index.php/Devices_list
Hier kunnen andere fabrikanten een voorbeeld aan nemen.

De controller heeft ook 4 poorten (RJ12 aansluiting). Het is mij wat onduidelijk wat hier precies kan worden aangesloten. Maar uit de documentatie maak ik op dat er een puls teller aangemaakt kan worden. Hier zou je je elektriciteitsverbruik mee kunnen meten.

Cloud:

Als eerste moet gezegd worden dat de cloud omgeving niet perse nodig is voor het functioneren van de box. Maar als je regels wilt maken moet je altijd de cloud omgeving openen. Lokaal verbinden geeft een simpele interface, die ook gebruikt wordt in de APP (later hier meer over).

Abonnement:

Bij de Eedomus kun je een abonnement nemen van €6,- p/mnd. Hier krijg je dan 30 smsjes per maand voor en 10GB om je video's op te slaan. Bij aanschaf van de box krijg je 3 maanden gratis deze service.

Wat krijg je:

- Controller: Eedomus +
- Snelstart handleiding (EN/IT/FR/ES/DE)
- Alarm sticker
- UTP kabel
- Adapter
- USB kabel

 

Deze controller is te koop voor €299,- 

 

Uitpakken:

 

Technische specificaties:

Afmetingen: 147 x 147 x 35 mm
Verbruik: < 1 W
Poorten: 1 ethernet-poort, 2 USB-poorten, 4 bedrade poorten
Protocollen: Z-Wave (+), EnOcean (optioneel), 433Mhz (optioneel)

Grootte:

Installatie:


Het installeren van deze controller is niet ingewikkeld. Het is een kwestie van de UTP kabel met internet aansluiten en via de adapter de controller van stroom voorzien.

Hierna is het wachten tot de lamp op de bovenkant van de controller groen wordt. Dit betekent dat alles verbonden is. De volgende stap is om je aan te melden via secure.eedomus.com en de stappen daar te volgen.

Installatie schermen:

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.