Onze sponsor:

Review:

29 september 2020 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Z-Wave

Installatie via Home Assistant

Om de Eco-DIM te installeren verwijderen we eerst de oude dimmer. Zorg natuurlijk dat je de stroom eraf hebt anders krijg je zo'n vervelende schok. In de handleiding kun je een schema vinden om hem 2 of 3 draads aan te sluiten.  Zorg bij de 3 draads aansluiting dat je een blauwe draad in je inbouwdoos hebt. Als we alles hebben aangesloten wacht je nog even met het terug zetten van de stroom en het monteren van het schakelmateriaal.

We gaan namelijk eerst inloggen op HASS en gaan naar de configuratie en scrollen naar beneden naar Z-Wave. Wij gebruiken een Aeotec USB Z-wave stick om hem toe te voegen. In het Z-wave scherm klik je vervolgens op "add node secure". Er gebeurt helaas niks en hij wordt ook niet toegevoegd. We proberen het nog een keer maar drukken nog 2x op het knopje aan de voorkant van de dimmer.

Er komt weer geen melding maar als we het pull down menu van de nodes openen zien we daar een onbekend apparaat. Dit is de Eco-DIM want dit kunnen we aan de configuratie zien. Na het toevoegen van de diverse nodes zie ik een dimmer, aan/uitschakelaar en ik zie het totaal verbruik en huidige verbruik. Er is ook een Voltage en Ampere meter maar deze geven 0 als waarde terug en updaten niet.

Als laatste stap schroeven we het geheel dicht en monteren de wandschakelaar.

 

Installatie schermen:

Bediening:

Ik krijg een aan-/uitschakelaar en een dimmer. Tevens kan ik het huidige verbruik en totaal verbruik inzien.

Voorbeeld flow:

Ik wil graag dat als er beweging is (en de zon onder) dat dan de Eco-DIM aangezet wordt.

 

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers