Onze sponsor:

Review:

29 september 2020 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Z-Wave

Installatie via de Home Center 2

De eerste stap is natuurlijk om te zorgen dat de dimmer wordt aangesloten. Je begint met het verwijderen van je oude dimmer. Nouja, eigenlijk begin je met de stroom eraf te halen. Als je deze hebt verwijderd kijk je of je een blauwe draad hebt, wanneer dit niet zo is gebruik je het 2 draden schema, als je er wel eentje hebt dan gebruik je het 3 draden schema. Het mooist is om hem 3 draads aan te sluiten, dus als je de mogelijkheid hebt om een blauwe draad erbij te trekken zou ik dit doen.

Als je de boel hebt aangesloten wacht je nog even met het erop zetten van de stroom en het terug zetten van de wandschakelaar. De Eco-DIM heeft namelijk een auto inclusion optie hierdoor wordt hij automatisch toegevoegd aan de controller als je deze in de leerstand zet. Dus we loggen in op de HC2 en ga naar "mijn apparaten" en klikken vervolgens op "add or remove device" en daarna op "add". Het toevoegen gaat nu starten dus voorzien we de dimmer van stroom. De aangesloten lamp gaat aan. Helaas vindt de HC2 niks dus moeten we de handmatige manier starten. Dit kun je doen door het reset knopje aan de voorkant van de dimmer kort 2x achter elkaar in te drukken. De LED op de dimmer gaat dan even knipperen en zal 10 seconden aanblijven om aan te geven dat het toevoegen is gestart.

Hij werd vrijwel direct gevonden door de HC2 en ik kan hem dimmen, aan-/uizetten en zie het totaal verbruik en het huidige verbruik. Er is ook een Ampere en Voltage meter alleen deze geven geen waardes (tonen 0) door. Dit is uiteraard geen ramp.

Je kunt de lamp bedienen via de wandschakelaar door hem 1x in te drukken voor aan/uit en als je hem lang ingedrukt houdt dat dimt hij (van fel naar zwakker en andersom).

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Ik krijg een aan-/uitschakelaar en dimmer. Je kunt tevens het huidige verbruik en totaal verbruik inzien.

Scene opties:

Voorbeeld scene:

Als er beweging is in de hal en het is nacht dan mag de Eco-DIM aangezet worden.

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers