Onze sponsor:

Review:

06 november 2016 | Niels Laan | Controllers

DUNE HD Solo 4K

Toevoegen module

Om wat te kunnen doen met het systeem moet je natuurlijk wat modules toevoegen. Dit kun je heel doen via het devices gedeelte.

Als eerste heb ik geprobeerd om een Fibaro Wall Plug toe te voegen. Dit is toch wel een van de meeste gebruikte Z-Wave modules, dus zou geen probleem moeten geven. Helaas lukte het toevoegen van deze module niet. Zelfs na een reset gaf hij geen gehoor. Dezelfde plug bij andere systeem (HC2/ZipaTile/Vera) geven geen enkel probleem. Een valse start dus. Gelukkig laat ik mij niet meteen uit te veld slaan en heb ik genoeg andere modules tot mijn beschikking.

Als 2de probeerde ik een Aeon Labs - Smart Dimmer. Hiermee heb ik meer gelukkig en de tussen stekker wordt netjes gevonden. Ik zie ook alle meters en schakelaars zelfs die van het LEDtje welke erop zit. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat ik sommige meters/schakelaars dubbel zie. Dus nog niet helemaal perfect.

Als laatste test heb ik de Zipato/Philio 4 in 1 motion sensor toegevoegd. Deze werd perfect gevonden met alle opties. En nog belangrijker hij werkt ook goed.

Kamers:

Om je apparaten gemakkelijk terug te vinden kun je een indeling maken in kamers. Leuk dat je er ook een afbeelding aan kunt koppelen.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.