Onze sponsor:

Review:

06 november 2016 | Niels Laan | Controllers

DUNE HD Solo 4K

Conclusie:

Het video gedeelte van deze Media Speler is prima op orde. Ik heb verschillende formaten flims geprobeerd en deze worden allemaal netjes afgespeeld. De WIFI verbinding is ook prima op orde en het stream van HD materiaal gaf geen enkel probleem. Dit mag je natuurlijk ook wel verwachten van een DUNE speler. Ze hebben tenslotte al jaren ervaring op dit gebied. De 4K mogelijkheid heb ik niet kunnen testen maar ik verwacht ook hier weinig problemen.

De interface van de speler is overzichtelijk, simpel en werkt snel. Het is jammer dat het Android gedeelte nog niet werkt, voor mij persoonlijk geeft dit net even iets meer dan een normale speler.

Wat natuurlijk wel een extraatje is aan deze controller is het Z-Wave gedeelte. Hier heb ik wat gemixte gevoelens over. Aan de ene kant zit het geheel overzichtelijk en simpel in elkaar, aan de andere kant krijg ik nog te veel fouten en zijn bepaalde zaken nog niet af, of werken niet.
Zo is het "regel maak gedeelte" behoorlijk simpel en zal je hierbij ingewikkelde zaken snel vast lopen. Aan de andere kant kun je wel weer zelf programmeren en zorgen dat je alles kunt maken wat je wilt. Dit zal voor de meeste gebruikers niet weg gelegd zijn.

Het toevoegen van modules ging niet zonder slag of stoot. Hier moet duidelijk nog aan gewerkt worden. Je mag toch verwachten dat een module zoals de Fibaro Wall Plug zonder problemen kan worden toegevoegd.

Ik mis ook de koppeling/integratie met de speler. Zou toch mooi zijn dat je zonder al te veel moeite een regel kan starten: als je film gaat kijken je sfeer verlichting aanzet.

Het basis idee van deze speler/controller is goed, dus als men de genoemde zaken op orde krijgt kan dit een mooie controller worden.

Goede media speler
Interface gereageerd snel
Compleet geleverd

Ondersteuning modules
Prijs
Nog niet alles werkt 100%

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Controllers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.