Onze sponsor:

Review:

30 januari 2018 | Niels Laan | Click and grow

Smart Garden van Click and Grow

Vandaag eens een heel ander product die je niet zo snel zou verwachten op deze blog. Maar ik vind het wel een leuk product om wat aandacht aan te geven. We gaan kijken naar een smart garden , waarbij je via een slimme manier je eigen voedsel kan laten groeien.

Dit product is gestart bij Kickstarter en heeft hierbij ruim 350.00 dollar opgehaald. Een succesvol kickstarter project dus. Hij is nu te verkrijgen via de normale weg. Deze smart garden is een soort mini kas waarin je allerlei verschillende plantjes kunt laten groeien. Dit varieert van tomaten tot verschillende kruiden, maar ook lavendel behoort tot de mogelijkheden. Leuk als je dus op een simpele manier je eigen voedsel/planten wilt laten groeien. Omdat je het vers plukt zijn de smaken ook lekkerder.

Smart groeien?

Nu zul je je misschien afvragen hoe je nou iets slim kunt laten groeien, het blijft tenslotte een plant: stukje natuur. Click and Grow heeft hiervoor een speciale grond ontwikkeld. In deze grond zitten voedingsstoffen verwerkt en het is luchtig genoeg om goed het water op te nemen. Supergrond dus. Het geven van de juiste hoeveelheid water gaat overigens geheel automatisch, het enige wat je hoeft te doen is te zorgen dat de waterbak gevuld blijft. Dit hoef je overigens maar één keer in de 3 weken te doen. 

Over het algemeen groeien plantjes niet zo heel goed binnenshuis. Dit heeft mede te maken door het ontbreken van licht (UV-straling) om dit probleem op te lossen heeft dit product speciale LED's ingebouwd welke de planten 16 uur lang voorzien van licht. Dit aan- en uitzetten van het licht gaat overigens automatisch.

Wat kun je laten groeien?

Goed om te weten is dat de planten worden geleverd in capsules waarin de aarde en het zaad verwerkt zit. Op de website van Click and Grow staan momenteel zo'n 50 verschillende producten. Dit zijn vooral kruiden zoals munt, oregano, basilicum, limoen, koriander, etc maar je vind er ook plantjes zoals lavendel, petuna's, alyssum en korenbloemen opkweken. Daarnaast heb je de mogelijkheid tot het verbouwen van tomaten, paprika's, aardbeien en chilipepers. Er is ook een capsule waarbij je alleen de grond krijgt en je elke zaadje erin kunt doen welke je maar wilt. De capsules zijn te krijgen voor € 9.95 per 3 plantjes.

Het groeien start je met een dome welke je over de grond heen zet. Hierdoor word het licht beter gebundeld en zie je na 1 a 2 weken al een plantje te voorschijn komen. Omdat de plantjes natuurlijk steeds groter worden, heeft Click and Grow er 2 extra armen bijgeleverd zodat de LED"s niet tegen de plantjes aankomen.

De Click and Grow is verkrijgbaar in 2 varianten, eentje met de mogelijkheid voor 3 plantjes en eentje met 9 plantjes. De 3 planten variant kost € 99,00 en de 9 versie € 199,00. Beide zijn te krijgen in 3 verschillende kleuren (Wit, Grijs en Beige).

Wat krijg je:

- Smart garden
- 3 capsules (Basilicum)
- 2 losse armen
- 3 domes
- 3 bekertjes voor de capsules
- Adapter en EU/UK stekker

Internet verbonden?

Zijn de planten verbonden met het internet en kun je ze integreren met je domotica systeem? Nee, dat zijn ze niet. Je kunt je ook afvragen wat het nut hiervan zou kunnen zijn. Ik zou het zo even 123 niet kunnen bedenken. Er wordt wel een APP bij dit product geleverd. Hierin is het mogelijk om een notificatie te krijgen als het water bijna op is en je kunt time laps maken van de groei van je plantjes. Je kunt je plantjes overigens gemakkelijk toevoegen door de QR code in te scannen op de verpakking. Deze APP is best leuk in elkaar gezet maar mis een beetje de echte toegevoegde waarde. Click and Grow is overigens wel bezig met een nieuwe versie welke meer features zal hebben.

Conclusie:

Met dit product in je huis is het laten groeien van je eigen kruiden en groente simpel geworden. Wat ik vooral leuk vind is dat je onafhankelijk wordt van je supermarkt en de producten vers zijn. Natuurlijk kun je ook wel een kant en klaar volgroeid product kopen maar deze zijn vaak na 1 week al niet meer lekker waardoor je een groot deel moet weg gooien. Dat is eigenlijk zonde. Met dit product heb je dat niet en hij blijft gewoon door groeien zelfs in de winter.

Ik heb de Click and Grow nu zo'n 4 weken in gebruik en de plantjes beginnen al aardig te groeien. Ze zijn bijna op het punt aangekomen dat er al wat gegeten kan worden. Qua zorg heb je er weinig omkijken naar. Het is alleen wel zo dat ik tot nu toe elke dag kijk hoe het ermee staat omdat ik het gewoon leuk vind. Blijft toch bijzonder dat er vanuit niets een eetbaar plantje kan worden opgekweekt.

Dit product is niet goedkoop, zeker de eerst aanschaf is toch wel een behoorlijke investering. De plantjes zijn per stuk zo'n 3 euro wat op zich wel mee valt als je je bedenkt dat je er zo'n 3/4 maanden mee kunt doen. De goedkoopste manier blijft natuurlijk zelf zaadjes te kopen en deze op de traditionele manier te laten groeien. Dit vergt natuurlijk wel meer inspanning.

Het domotica gedeelte van deze plant had wel wat meer uitgewerkt mogen worden maar je kunt je ook afvragen wat dit toevoegt behalve een beetje lol/hoog gadget gehalte.

 

Dus zoek je een gemakkelijk manier om plantjes te laten groeien? Dan is de Click and Grow jouw personal gardenkeeper.

Gemakkelijk ingebruik
Geen omkijken naar
Veel keus in plantjes
Lekkere verse kruiden/producten

Prijs

 Click and grow bedankt voor het beschikbaar stellen van de animaties.

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


€ 89
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.