Onze sponsor:

Review:

29 mei 2020 | Niels Laan | Bold, Slimme sloten

Bold smart Cylinder SX

Werking:

De werking van dit slot is niet zo heel spannend, maar het is toch wel iets anders dan bij andere sloten. Zoals al gemeld heeft dit slot geen motor. Hierdoor maakt hij de deur niet open voor je. Hij ontgrendelt hem alleen maar. Je moet hem dus zelf nog even opendraaien. Je moet het zien als de sleutel in het slot steken, dan gaat je deur ook niet open en moet je aan de sleutel draaien. Zo werkt het ook met dit slot, maar dan zonder de sleutel.

APP:

We zullen nu wat verder kijken naar de APP. Via de APP kun je natuurlijk de deur ontgrendelen.

 

Via het sharing gedeelte kun je andere gebruikers ook toegang geven tot het slot. Zij kunnen dan ook via de APP de deur ontgrendelen. Handig als je meerdere personen nodig hebt en wil bewaken wie de deur mag open doen. Als je bijvoorbeeld je woning verhuurt via Airbnb.

Er is een log aanwezig, hier kun je zien wanneer de deur is geactiveerd en door wie.

Via het radaricoontje kom je bij de instellingen. Hier kun je de batterij status zien, het geluid aan- en uitzetten, de binnen knop aan of uitzetten en de tijd instellen dat het slot actief is. Hier kun je ook het slot voorzien van een nieuwe firmware. In mijn geval was er nieuwe firmware, maar deze kreeg ik niet geinstalleerd. Na een paar keer proberen pakte hij hem wel.

Wacht er is nog meer

Naast dat je dit slot kan bedienen via een APP, kun je hem ook openen met een code. Deze code kun je niet met de hoofd APP instellen maar hiervoor moet je een aparte APP downloaden.

In de APP kun je 3 backup pin codes aanmaken. 

Als je de codes hebt aangemaakt kun je deze gebruiken door het getoonde aantal naar links en vervolgens rechts te draaien. Deze werking is het zelfde als een kluis. Dus in mijn voorbeeld van code 1: ik moet hem 4x links, 3x rechts, 8x links, 6x rechts en 7x links draaien.

Let er trouwens op dat er een aparte APP is waar je dit kan regelen. Persoonlijk vind ik dit nogal verwarrend. De reden volgens Bold is dat je dan kunt kiezen of je gebruik wilt maken van de codes. Ik zou er toch voor kiezen om een vinkje in de APP hiervoor te hebben. Desnoods met een extra wachtwoord.

Dit product is te koop voor:


€ 199
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Slimme sloten