Onze sponsor:
15 maart 2015 | Niels Laan | Zipato, Sirenes

Review: Zipato Backup Module

Vorige week de Zipato - Backup Module voor de Zipabox binnen gekregen. Deze uitbreidingsmodule kun je in de poort van je Zipabox plaatsen. Met deze module kun je de werking van de Zipabox veiligstellen bij eventuele stroom- en/of internet storingen.

"Maakt je alarm compleet"

In de module zit een accu ingebouwd die 24 uur lang stroom kan leveren aan de Zipabox. Handig als je een stroomstoring hebt of als een inbreker de stroomkabel doorknipt.

Je kunt in de USB poort van deze module een 3G stick plaatsen. Mocht je internet weg vallen dan maakt hij verbinding via deze stick. De 3G stick wordt niet meegeleverd.

De module beschikt tevens over een RS232 poort, hierop kun je een DSC of Paradox alarmsysteem aansluiten. Dit heb ik niet kunnen testen omdat ik niet over een zo'n systeem beschik.

"Nog meer extra opties" 

Als mooie bonus zit er een temperatuursensor ingebouwd. Deze kun je gebruiken als brandmelder. Om het geheel nog beter te beveiligen zit er ook een schoksensor ingebouwd.

De module is te koop voor: €99,- en werkt alleen samen met de Zipabox.

Wat krijg je:

- Backup module
- Handleiding (Engels)

 

Specificaties:

- Batterij capaciteit: 3500 mAh
- Afmetingen: 55x87x46mm
- Temperatuurbereik: 0-40C

Grootte:

"Plug and play"

Installatie:

het installeren gaat d.m.v. de stroom van je Zipabox af te halen en de module in poort 1 te plaatsen. Hierna kun je de boel weer opstarten en verschijnt hij automatisch bij je devices. Het duurt even tot de batterij is opgeladen. Als de batterij helemaal opgeladen is, zal de onderste led niet meer oplichten. Als hij nog aan het opladen is zal deze groen oplichten.

Je kunt de module testen door de stroom van de Zipabox te halen. De bovenste led zal dan rood oplichten, als je de stroom er weer opzet zal de led groen oplichten.

 

Dashboard:

Voorbeeld regels:


Batterij backup module lager dan 25% >> stuur e-mail


Sensor = Schok > sirene aan (Aeon Labs - Siren)


Temperatuur hoger dan 50graden > stuur een e-mail

 

Opties regels:

Meter:

 

Sensor:

Conclusie:

Wil je een serieus alarmsysteem hebben dan is deze module een must have. Zipato heeft goed nagedacht over de verschillende opties. De schoksensor is hier een mooi voorbeeld van.

Compleet
Goed over nagedacht
Must have voor een serieus alarmsysteem

Geen
Zipato bedankt voor het beschikbaar stellen.

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


99
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Sirenes
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.