Onze sponsor:

Aeotec Wallmote Quad

Conclusie:

Met de Wallmote kun je op afstand een lamp bedienen of een scene starten. Super handig als je bv met 1 druk op de knop je woonkamer in een mooie kleur wilt maken. Door zijn vele mogelijkheden kun je heel veel zaken automatiseren. Je kunt namelijk schakelen op 1x klikken, vasthouden, vasthouden en loslaten en er is een swipe mogelijkheid. Hierbij moeten wij wel eerlijk vermelden dat deze mogelijkheden niet altijd goed ondersteunt worden.

Hij is mooi strak afgewerkt en de knoppen zijn niet te klein. De bevestiging d.m.v. geluid, vibratie en de ingebouwde LED is fijn, omdat je dan altijd een bevestiging hebt dat je goed gedrukt hebt. Dit kan overigens ook uitgezet worden.

Het ophangen gaat goed door de bijgeleverde beugel en dubbelzijdige sticker. Groot voordeel van deze afstandsbediening is dat hij op te laden is door er een USB voeding aan te hangen. Dit scheelt weer batterijen wisselen.

Hij is 7,7 x 7,7 cm grootte en maar 1,9 cm dik en heeft een glossy voorkant. Hij maakt gebruikt van de Z-Wave plus protocol om te communiceren met je controller. 

Ik kan weinig minpunten bedenken bij deze remote. Als ik er dan toch 1 moet noemen dat is het de prijs met zijn € 74,95 is hij niet echt goedkoop te noemen. Zoek je dus naar een goedkope oplossing dan kun je beter kijken naar een andere product.

Dus: Zoek je een mooie afgewerkt scene controller? Dan is de Wallmote je buddy.

Netjes afgewerkt en vormgegeven
Goed op te hangen
Haptic feedback d.m.v. geluid, licht en vibratie

Prijs
Niet alle controllers ondersteunen alle mogelijkheden

Getest met:
Homey, Firmware 2.5.2, APP: 2.8.1.933, APP Aeotec: 2.0.36
ZipaTile, firmware 1.1.38
Fibaro HC2, firmware 4.170
Vera Plus, firmware 1.7.2414
Domoticz, firmware 4.10717
HASS, firmware 0.98.2

Wij willen Aeotec bedanken voor het beschikbaar stellen van deze sensor:

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


€ 75
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.