Onze sponsor:

Review:

20 november 2019 | Niels Laan | Aeotec, Bewegingsensoren

Aeotec Multisensor 6

Home Assistant:

Als eerste stap moet je bepalen of je deze sensor via de USB wilt gebruiken of via een batterij.  In het eerste geval verwijder je de batterij en sluit je de bijgeleverde USB kabel aan. In het geval dat je hem via de batterij wilt laten werken verwijder je het plastic lipje. Het LEDje aan de voorkant zal van kleur gaan veranderen.

Nu log je in op de HASS. Vervolgens kun je het toevoegen starten door naar de configuratie te gaan en hierna op Z-Wave te klikken. Vervolgens klik je op "add node secure" om het toevoegen te starten. HASS geeft een zeer korte melding dat het toevoegen is gestart. Hierna moet je de sensor in toevoegen modus zetten, dit kun je doen door het knopje aan de achterkant van de sensor in te drukken. Dit kan overigens met de achterkant erop of eraf. Bij deze laatste is het knopje wel wat gemakkelijker in te drukken. Het LEDje aan de voorkant zal groen gaan knipperen en vervolgens geel om aan te geven dat het toevoegen is gelukt.

Na het toevoegen zie ik een burglar alarm, temperatuursensor, luminance sensor, relative Humidity, ultraviolet en aan en uit sensor. Helemaal compleet dus.

Het valt wel op dat de beweging als volgt binnen komt:
0 > Geen beweging
3 > Tamper
8 > Beweging

Iets om rekening mee te houden als je een flow gaat maken.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Voorbeeld flow:

Als voorbeeld wil ik graag dat als er beweging is gedetecteerd, en de lux is lager dan 3, de lamp in de hal aangezet wordt. Als er geen beweging meer is zal hij 5 seconden wachten de de lamp weer uitzetten.

 

Dit product is te koop voor:


€ 70
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.