Onze sponsor:

Review:

13 september 2019 | Niels Laan | Aeotec, Raam/deur sensoren

Aeotec Door/Window Sensor 7

Installatie via de Vera (Plus/Edge):

Om deze sensor toe te voegen verwijderen we eerst het kapje. Dit kun je doen door het knopje aan de bovenkant in te drukken en de kap los te halen. Hierna log je in op de Vera en ga je naar je apparaten en klik je vervolgens op "add new device". Je zoekt vervolgens de door/window sensor 7 op. Helaas werd hij niet gevonden. We zullen hem dus als generic apparaat moeten toevoegen. Als het toevoegen is gestart verwijder je het lipje bij de batterij. Hij zal dan automatisch gevonden worden en toegevoegd. Helaas was dit niet het geval bij mij, maar je kunt het toevoegen ook starten door 3x binnen 1,5 seconde op het knopje boven de batterij te drukken.

Hij werd gevonden maar ik zie hem als schakelaar en bewegingssensor verschijnen bij mijn apparaten. Dit is uiteraard niet zoals het hoort. Gelukkig kun je via een omweg deze sensor wel werkend te krijgen. Dit kun je door het apparaat type te wijzigen bij de "advanced" configuratie.

Gebruik hiervoor de onderstaande instellingen:

device_file: D_DoorSensor1.xml
device_json: D_DoorSensor1.json
category_num: 4
subcategory_num: 1
device_type: urn:schemas-micasaverde-com:device:DoorSensor:1

Als je dit gewijzigd hebt moet je even de z-wave engine opnieuw opstarten (of de hele Vera). Dit kun je doen door naar: Settings -> Z-Wave Settings en dan naar "Advanced" tab te gaan en vervolgens op "Reload engine".

Installatie schermen:

Dashboard:

Na aanpassen instellingen:

Configuratie:

Omdat deze sensor niet op de juiste manier gevonden wordt, zal je zelf de configuratie moeten invoeren als je hier wat in wil veranderen. De configuratie mogelijkheden kun je verderop in dit artikel lezen.

Scene opties:

Voorbeeld scene:

Als de deur wordt geopend en het is na zonsopgang, is dan moet de lamp aangezet worden.

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren