Onze sponsor:

Review:

13 september 2019 | Niels Laan | Aeotec, Raam/deur sensoren

Aeotec Door/Window Sensor 7

Installatie via de Homey:

Als eerste gaan we deze sensor toevoegen aan de Homey. Om hem toe te voegen halen we het kapje van de sensor af. Dit kun je doen door aan de bovenkant een lipje in te drukken. Vervolgens start je de Homey APP op en ga je naar je apparaten. Druk vervolgens op het plusje bovenin en zoek Aeotec door/window sensor 7 op. Mocht je APP nog niet hebben dan zal deze eerst geïnstalleerd worden. 

Als je het toevoegen hebt gestart verwijder je het lipje bij de batterij van de sensor. De LED aan de voorkant zal rood gaan knipperen om aan te geven dat het toevoegen is gestart. Mocht dit niet lukken dan moet je de tamper schakelaar 3x binnen 1,5 seconde indrukken. Deze zit overigens aan de binnenkant en zit onder het veertje. De LED zal in dit geval 2 x oplichten.

Hij werd netjes toegevoegd en zie hem bij mijn apparaten verschijnen.

Als laatste stap plaats ik de sensor op de definitieve plek met de bijgeleverde stickers of schroeven. Let op dat de magneet niet meer dan 2 cm van de sensor af zit en dat de markeringen aan de zijkant tegenover elkaar zitten.

Na het plaatsen op de definitieve plek valt meteen op dat de sensor zeer snel reageert. Zo snel heb ik dat nog niet eerder gezien bij een Z-Wave sensor. Ook de tril sensor en tamper sensor werken zoals het hoort.

Installatie schermen:

Configuratie:

Er zijn een paar configuratie mogelijkheden aanwezig. Voor alle mogelijkheden lees verder in dit artikel.

Apparaten:

Ik zie de sensor bij mijn apparaten en hij werkt zoals het hoort.

Flow opties:

ALS:

EN:

Voorbeeld flow:

Als voorbeeld willen wij graag laten zien dat als je de deur opent, en het is na zonsondergang, dat dan de lamp in de hal wordt aangezet.

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren