Onze sponsor:

Review:

13 september 2019 | Niels Laan | Aeotec, Raam/deur sensoren

Aeotec Door/Window Sensor 7

Conclusie:

Met deze door/window sensor 7 van Aeotec kun je detecteren of een raam open of dicht is. Handig dus voor een alarmsysteem of om een lamp aan te laten gaan als je een deur opent. Hij is strak vormgegeven en behoort tot 1 van de kleinst Z-wave sensoren op de markt. De bouw kwaliteit is prima op orde en het behuizing ziet er niet goedkoop uit. De sensor wordt compleet geleverd inclusief extra stickers. Er zit zelfs een extra platte magneet bij.

Hij is goed beveiligd door de nieuwe S2 Z-Wave standaard. Naast deze extra beveiliging laag is het verbruik van de batterij een stuk beter. Aeotec geeft zelfs aan dat je pas na 3 jaar de batterij (1/2 AA) hoef te verwisselen. Wat ook een feature van deze nieuwe protocol is de reactie snelheid. Deze is tot 50% sneller dan de normale Z-Wave. In de praktijk zie ik inderdaad dat hij echt sneller reageert.

De tamper schakelaar op deze sensor is uniek omdat er gebruik wordt gemaakt van een tilt sensor. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk om de sensor zonder alarm van de deur af te halen.

Zijn er ook nog nadelen aan de sensor? Nou eigenlijk niet, behalve dat de ondersteuning, voor met name de tilt sensor, nog niet op alle controllers op orde is. Dit is jammer maar zal een kwestie van tijd zijn.

Hij is te koop voor €40.

- S2 Z-Wave
 - Batterij gaat zeer lang mee
 - Snelheid
 - Goede beveiliging
- Prijs
- Ziet er netjes uit
- Compleet geleverd
- Kan worden aangesloten op vaste voeding

Ondersteuning nog niet op orde

Getest met:
Homey, Firmware 2.5.2, APP: 2.8.1.933, APP Aeotec: 2.0.36
ZipaTile, firmware 1.1.38
Fibaro HC2, firmware 4.170
Vera Plus, firmware 1.7.2414
Domoticz, firmware 4.10717
HASS, firmware 0.98.2

Reactie plaatsen:

Uw reactie kon helaas niet worden verwerkt. Probeer het later nogmaals.
Uw reactie is opgeslagen. Zodra deze is goedgekeurd krijgt u hiervan bericht.

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.