Invited Smart Lock - Review

Invited Smart Lock - Review

Via twitter zag ik een uitnodiging van Invited om de Smart Lock te testen. Ik wilde altijd al een slim slot testen dus heb meteen gereageerd en een paar dagen later kwam de postbode het slot al brengen.


Invited is een Nederlands bedrijf welke sinds 2014 bestaat en grote ambities heeft met dit product. Ze zijn druk bezig een dealer netwerk op te zetten in Europa. 

"Sesam open u"


Nee, het is nog net geen 'sesam open u' maar dit komt wel aardig in de buurt. Je kunt met dit slot via een afstandbediening je deur openen. Dat is heel handig als je met volle tassen boodschappen aankomt. 

"Brrr, afstandsbediening om je deur te open. Eng!"

Het klinkt natuurlijk allemaal een beetje eng om je deur niet met een normale sleutel te open. Geen zorgen dit systeem is goed beveiligd. De beveiliging is geregeld door middel van een 128bits versleutelde verbinding. Als er een signaal verstuurt wordt zal deze willekeurig vernieuwd worden. Hierdoor heeft aftappen weinig zin. De cilinder heeft een 2 sterren keurmerk dus dit is ook prima geregeld.


Wat krijg je:


- Slim slot
- Cilinder (2 sterren/SVK 30/30mm)
- 3 schroeven om je deurknop vast te maken
- Bevestigingsplaat
- 4 schroeven om het slot vast te maken aan bevestigingsplaat
- 2 afstandsbedieningen
- 1 gewone sleutel
- 2 knoopcelbatterijen
- 6 AA batterijen (voor voeding slot)
- Handleiding (NL/DE/UK/FR)
- Snelstart voor werking afstandsbediening  (NL/DE/UK/FR)

Uitpakken:Grootte slot:
Grootte afstandsbediening:
Uiterlijk Slot:

Voorkant

Bovenkant

Onderkant

Zijkant

Achterkant

Cilinder


Uiterlijk Afstandbediening:
Installatie:

De installatie staat perfect en duidelijk omschreven in de handleiding. Over alles is goed nagedacht. Zo zitten er verschillende maten schroeven bij om je deurknop aan de buitenkant vast te maken. Zo hoeven ook bv de bevestigingsschroeven niet op een vaste maat te zitten omdat op de bevestigingsplaat hiervoor sleuven zijn gemaakt.

Het enige waar je even goed op moeten letten is dat je deur soepel open en dicht gaat. Als je slot klemt kan dit uiteraard problemen geven.

Aan de buitenkant verandert er vrijwel niks, aan de binnenkant vervang je bijna alles. 

"Twee linkerhanden? Geen probleem!"


Installatie kun je binnen 10 min. geregeld hebben. Vrij gemakkelijk dus door de duidelijke handleiding. De Invited kun je ook zonder problemen aansluiten op een 3 puntsluiting. Het slot kalibreert zichzelf namelijk zodat hij altijd weet hoe vaak het slot moet draaien en met wat voor een kracht.

Enige probleem waar ik tegen aan liep is dat ik de batterij in de afstandsbediening verkeerd om geplaatst had (de plus moet naar beneden). Dit was mij niet duidelijk waardoor ik de afstandsbediening niet kon toevoegen. Er worden standaard 2 afstandsbedieningen meegeleverd deze kunnen beide worden in geleerd. Dip Switches voor instellen klopstand en leerstand

Batterijen ruimte

Batterijen ruimte


Werking:

Na installatie kun je dus met de afstandsbediening de deur openen. De deur gaat open door één keer op de blauwe knop te klikken. Op slot draaien van de deur kan door 1x lang en 1x kort te klikken.

Nacht- en dagstand:

Het slot heeft een nacht- en dagstand. In de nachtstand zal het slot zich volledig sluiten. Zodra de deur van het slot wordt gehaald en open word gedaan (en daarna weer dicht) zal hij zich automatisch weer helemaal op slot draaien.

Bij dagstand sluit de deur ook maar zal na openen zichzelf niet weer automatisch afsluiten (op slot doen).

De standen zijn te activeren door 1x lang en 2x kort op de afstandsbediening te drukken.

"Hoor wie klopt daar kinderen?"


Leuke extra feature van dit slot is de klopstand. Indien deze geactiveerd is (switch 2 op stand 1 en 1x lang en 3x kort op de afstandsbediening) zal na 3x kloppen/bonzen de deur automatisch openen. Dit kan alleen als de deur niet volledig op slot is. Uit veiligheidsredenen zal deze stand automatisch na 5 uur uitgezet worden. Je kunt trouwens via de ingebouwde led zien (knippert oranje) dat deze stand geactiveerd is. Handige stand als je kinderen buiten aan het spelen zijn en naar binnen moeten zonder een sleutel.

Klopstand:"Help batterij leeg"

Geen zorgen als de batterijen leeg zijn, je kan de deur altijd handmatig openen met de bijgeleverde sleutels. Aan de binnenkant van de deur kun je de deur ook nog handmatig opendraaien.
De sleutel zit overigens in de afstandbediening en er word 1 losse sleutel bijgeleverd (dus zonder afstandsbediening).

Beveiligingsknop voor handmatig bedienen

Video werking:Koppeling domotica:

Momenteel kan het slot alleen aan de HomeWizard gekoppeld worden. Dit kun je doen door de toevoegen procedure van de HomeWizard op te starten en met de afstandsbedieninghet slot in de leerstand te zetten. Toevoegen ging zonder problemen.

Hierna kun je het slot ook bedienen via de HomeWizard. Hierbij moet ik wel opmerken dat dit het systeem minder veilig maakt omdat er geen speciale beveiliging (code/wachtwoord) in de HomeWizard APP zit. Dus met een smartphone zonder beveiligingscode kan iemand zo je deur openen.  HomeWizard zou eigenlijk hier een extra code op moeten zetten.
Er moet wel opgemerkt worden dat de ondersteuning van de Invited Smart Lock nog in beta fase zit. Hierdoor kan het allemaal weleens niet zo lekker werken.

" 's Avonds altijd je deur automatisch op slot"


Wat een groot voordeel met de koppeling met de HomeWizard is dat je natuurlijk scenes kan maken. Zo kun je bv automatisch 's nachts de deur op slot laten doen. 

Zie onderstaande schermen voor de mogelijkheden.

Toevoegen slot:


Schermen slot:


Timer aanmaken:Conclusie:

Goed over nagedacht en degelijk slim slot. Installatie gaat gemakkelijk en is door iedereen uit te voeren. Minpunten zijn er eigenlijk niet zoveel. Het is vooral even wennen dat je geen sleutel meer gebruikt en dat je deur vanzelf openspringt.
Automatisch laten sluiten is natuurlijk top, want dit vergat ik nogal weleens. De koppeling met HomeWizard moet nog wel gefinetuned worden. +
Eenvoudige te installeren
Werkt ook gewoon zonder smartphone (zelfs zonder afstandsbediening)
Beveiliging goed geregeld
Klopstand is een handige feature

-
Maakt behoorlijk wat geluid
Alleen nog te koppelen met de HomeWizard


Overige vragen welke ik aan Invited gesteld heb:


Gaan jullie nog koppelingen maken met andere systemen?
Wij zijn inderdaad de mogelijkheden aan het bekijken voor het koppelen met andere systemen.

Welke protocol wordt gebruikt voor de communicatie met de homewizard? (866mhz?)
868mhz

Werken jullie aan/komt er een (publieke) API?
Ja, maar geen publieke

Zijn er nog extra cilinders bij te bestellen? (en wat kosten deze?)
Ja, dit is los bij te bestellen. Kosten hiervoor zijn €50 incl. BTW


ps: op de doos staat de handelsnaam loxx. Dit is de oude naam nieuwe naam is Invited Smart Lock.

Invited bedankt voor het beschikbaar stellen:
Reacties (18) -

 • Bas van de Weijer

  12-3-2015 11:54:26 | Antwoord

  Aardige review; zelf heb ik het slot ook, maar ben ik (jammer genoeg) wat minder positief. Omdat er nog niet zo heel veel over dit slot te vinden is, bij deze mijn kanttekeningen (mocht iemand er geïnteresseerd in zijn).
  Grootste nadeel vind ik dat het slot van binnenuit omslachtig te openen is; want ook dit behoort eigenlijk met de afstandsbediening te gebeuren. Doe je het handmatig en staat het slot op de nachtstand, dan ben je even flink aan het draaien. Dit lijkt misschien niet triviaal, totdat er 's ochtends door de postbode aangebeld wordt en je sleutels liggen niet naast de voordeur. Vervolgens sta je óf als een malloot te draaien óf je bent in huis aan het rondrennen op zoek naar je sleutels/afstandsbediening. Denk je het even met je smartphone te doen, dan ziet de postbode je al die tijd roerloos aan de andere kant van de deur staan terwijl je je telefoon unlockt, de HomeWizard app aan het zoeken bent, wacht totdat deze is gestart en je de betreffende schakelaar hebt gevonden. Geloof me, op zo'n moment lijkt dat een eeuwigheid te duren. (Om deze reden heb ik er ook een extra afstandsbediening bij genomen, maar met een extra knopje op het slot zelf was het allemaal een stuk makkelijker geweest.) Hetzelfde probleem wanneer je denkt om snel nog die vieze vuilniszak aan straat te zetten; zet die zak maar weer neer, want voor het handmatig opendraaien heb je ook nog eens 2 handen nodig. Heb je het slot eenmaal handmatig open gedraaid, dan blijft ie ook zo staan. Dus je zult dan alsnog de afstandsbediening moeten gaan zoeken om hem weer 'normaal' dicht te kunnen doen.

  De bijgeleverde cilinder (ik moest een langere hebben, dus deze kosten kwamen er ook nog eens bij), is uitsluitend bedoeld voor dit slot en niet te vervangen door bijv. je bestaande cilinder. Heb je momenteel 1 sleutel voor bijv. zowel je voor- als achterdeur, dan worden het er 2. Dat betekent dus ook nieuwe reservesleutels laten maken voor je buren/schoonmaakster/ouders/etc. Dat zijn de kosten gelukkig niet, maar bedenk wel dat je ze allemaal even een cursus geeft hoe je slot werkt. Binnenkomen zal het probleem niet zijn, maar zijn ze eenmaal binnen, dan is de kans klein dat ze zelf het slot dicht krijgen. (Omdat het slot dus open blijft staan.)

  De HomeWizard integratie is (zoals ik het nu lees) inmiddels beter dan toen ik het probeerde. Ik kreeg 'm namelijk niet gekoppeld. Ik probeer het over een tijdje wel weer, want inmiddels ligt het slot weer ongebruikt in een doos. Bovenstaande factoren zorgen namelijk voor een erg lage WAF. (Helemaal wanneer de 'W' ook nog eens zwanger is. Wink

  Ik heb gelukkig ook nog wel wat positiefs te melden. Smile Zo is de support van Invited goed en snel. Verder ben ik het niet eens met je opmerking dat HomeWizard voor een extra beveiliging in de app zelf zou moeten zorgen. Ten eerste heb je altijd al de mogelijkheid om een code op je telefoon zelf te zetten en ten tweede heeft men nog steeds jouw telefoon nodig om de deur te openen. Dus ze zullen je telefoon eerst moeten stelen en dan ook nog eens moeten weten dat ze daarmee je voordeur kunnen openen. Als dat het plan is, dan zullen ze wel gewoon je sleutels stelen, daar heb je dan meer aan.

  • domotica-blog.nl

   12-3-2015 20:42:48 | Antwoord

   Dag Bas,
   Bedankt voor je reactie en je aanvullingen. Ben het met je eens dat het openen van het slot niet heel handig en snel is.

   Maar het hele idee van domotica is dat dingen vanzelf gaan. Ik had al een script om te bepalen of we thuis/weg zijn. Dus deze gebruik ik ook om automatisch de deur op slot te zetten en van het slot te halen. Als ik gewoon thuis ben hoeft van mij de deur niet helemaal op slot.
   S'avonds heb ik al een slapen gaan scene draaien dus gelijk hiermee gaat de boel op slot. S'ochtends ook een aantal regels draaien welke automatisch dingen regelen dus dan gaat ook meteen de deur weer van het slot.

   Dus deels kun je het zo maken dat je eigenlijk nooit helemaal de deur moet openen doen.

 • Evert

  13-3-2015 12:42:44 | Antwoord

  Bas,
  Wat ik heb begrepen tijdens een demoavond bij Homewizard is dat er voor bediening van binnenuit er aan een draadloze wandschakelaar wordt gewerkt. Dit zou een heleboel van jou opmerkingen / frustratie teniet kunnen doen.

 • RHofman

  7-6-2015 22:30:48 | Antwoord

  Is er inmiddels bekend hoever het is met de laatste update waar Evert over spreekt?
  Of is dit bijv. met een 'KlikaanKlikuit' Schakelaar te realiseren in Homewizzard?

  • www.domotica-blog.nl

   12-6-2015 18:24:04 | Antwoord

   Er komt een keypad en wandschakelaars. Zie ook hun facebook pagina.

 • Winfred

  2-7-2015 18:10:35 | Antwoord

  Ik heb het montageschema even bekeken. Bij plaatje 5 zie ik de bevestiging op de deur. Ik heb een nieuwe kunststof voordeur en daar wil ik niet in gaan boren. Weet iemand of die echt noodzakelijk is en/of de boorgaten op een standaard afstand zitten? Is eventueel een montage mogelijk met dubbelzijdige schuimtape (daar kan je een paard aanhangen)?

 • Bas van de Weijer

  3-7-2015 17:23:59 | Antwoord

  @Winfred: De achterplaat is universeel, dus het moet gek lopen willen de huidige gaten niet op een goede plek zitten. Met tape wil je het slot niet bevestigen, want dat betekent dat iedereen die een beetje kracht zet je slot van je deur af trekt. Dan kun je net zo goed geen slot nemen. (In dat geval hoef je ook nooit een sleutel mee te nemen. Smile

  @Evert: Ik had een mailtje van Invited ontvangen met de mededeling dat de keypad en de wandschakelaar inmiddels te bestellen zijn via hun webshop. Aangezien mijn slot nog steeds ongebruikt in de doos ligt, vrees ik dat ik dus toch maar weer m'n portemonnee moet gaan trekken, want anders is het ook zo zonde.
  Ook vraag ik me af wat de functionaliteit van de keypad is. Hoeveel codes zijn bijv. toe te voegen en is het bijv. mogelijk om een code te creëren die automatisch maar 1 keer of 1 dag werkt (handig bij werklui die je even toegang moet geven) of een code voor de werkster die bijv. alleen elke dinsdag tussen 12:00 en 16:00 uur werkt. Dit moet ik nog even bij Invited navragen (tenzij iemand anders al een antwoord hierop heeft).

 • Ad

  5-7-2015 15:12:20 | Antwoord

  Het is een produkt waar lijkt mij overna gedacht is maar niet genoeg.
  Ik vroeg me af waarom de deurkruk aan de binnen zijde moest verdwijnen, dat komt de veiligheid in huis niet tengoede. Snel het huis verlaten bij brand wordt een ingewikkeld gedoe.
  Verder vroeg ik me af hoelang de batterijen meegaan, het openen van het slot kost vrij veel kracht.
  Een optie voor een 9 volt externe aansluiting zou niet gek zijn, met een paar druk kontakten in het kozijn en oplaadbare baterijen kom je een heel eind.
  Even afwachten of er nog nieuwe ontwikkelingen aan komen.

 • Peter

  10-8-2015 19:43:50 | Antwoord

  je kan ook een normale remote met bv klittenband in de buurt van de deur plaatsen wel uit het zicht en bereikt van gluurders. Een extra remote is goedkoper dan een wandschakelaar en ook indien nodig al remote te gebruiken.
  ik heb dit zo opgelost en werkt prima

  Peter

 • Bas van de Weijer

  10-8-2015 20:56:21 | Antwoord

  @Peter: Inderdaad, daar had ik ook al aan zitten denken, maar een mooie oplossing is het niet. Een schakelaar ziet er iets beter uit, al zou het nog mooier zijn wanneer je je eigen schakelaar zou kunnen gebruiken i.c.m. de HomeWizard bijvoorbeeld. Dit is dan tevens ook nog iets goedkoper. Ik zal eens gaan testen of dit mogelijk is.

  In mijn vorige bericht had ik nog wat vragen m.b.t. de functionaliteit van de keypad. Ik heb deze vragen bij Invited neergelegd en dit was het antwoord daarop:
  "...
  De keypad biedt nu de mogelijkheid om permanente codes of éénmalige codes aan te maken.
  Ik heb even de gebruiksaanwijzing toegevoegd om een idee te krijgen hoe dat werkt.
  Het formaat is ca. 80 x 160 mm en ca. 20 mm dik.

  Als je via Homewizard werkt, komen er toekomstig nog wel meer mogelijkheden. Dan kun je tijdsblokken programmeren, waarin een code werkt of niet.
  Dit is technisch voorbereid, maar alleen nu nog niet in de app ontwikkeld. Wij hebben helaas geen goed inzicht over de planning hiervan bij Homewizard, dus ik kan hier nog geen toezeggingen doen.

  Naar aanleiding van jouw vraag, gaan we nog wel eens kijken of we een soort code kunnen maken die bijvoorbeeld 24 uur geldig is. Invited kent zelf niet de tijd, waardoor hier beperkingen zijn, maar wellicht kunnen we met een timer werken.

  De wandschakelaar is inderdaad min of meer een afstandsbediening in een ander jasje. Je kunt hiermee dus ook de standen wisselen."

 • Jorden

  31-8-2015 19:43:17 | Antwoord

  Wat mij over de streep zou trekken qua aanschaf, is als zo'n slot Bluetooth ondersteunt en ziet dat je met je smartphone (met Bluetooth aan) voor de deur staat.  Een druk op de knop en de deur is open. Zeg maar zoals ik dat ook met mijn auto heb, met een smartcard in mijn zak.

  • William

   25-9-2015 00:00:42 | Antwoord

   Bluetooth is niet echt een systeem wat niet te kraken is. Als het er wel op zou zitten, wil ik het slot zeker niet.

 • Michael

  24-9-2015 16:44:03 | Antwoord

  stel ik vergeet mijn deur dicht te doen,
  doormiddel van the GeoFence van HomeWizard zou als ik te ver bij mijn huis vandaan ben de deur dus opslot moeten gaan.

  zelfde voor snachts is er enige terug koppeling als de deur niet op slot gaat?  
  (stel de homewizard kan de SmartLock niet bereiken door bereik/batterijen probleem)

 • John minister

  15-10-2015 01:08:45 | Antwoord

  August slot werk beter en veel veelzijdiger komt naar nederland nu nog alleen met deadbolt aansluiting (deur aanpassen dus). Ook een server maar werkt BT. 2 penlights +-1 jaar.
  August.com

  • domotica-blog.nl

   15-10-2015 10:35:51 | Antwoord

   Je bent van het reclameburo?

   Ik zie niet waarom dit slot beter zou werken. Er is geen remote, je hebt een aparte gateway nodig om hem online te kunnen bedienen. Nog geen ondersteuning voor Europese sloten.

   Ik zal met ze contact opnemen om een review te maken.

 • Aad immers

  30-12-2016 16:43:14 | Antwoord

  Na 2x een anders domotica slot gehad te hebben van een prominent sloten merk maar slechte ervaringen mee gehad nu gekozen voor invited in de tussentijd zijn er veel verbeteringen aangebracht zoals het openen vanuit nachtslot zonder afstandsbediening je hoeft alleen maar een korte draai te geven aan de knop en de motor doet de rest geen geknoei meer verder in homewizard is deze makkelijk te bedienen en ook te zien of deze dag of nachtsluiting staat tegenover mijn vorige sloten maakt wat meer lawaai maar werkt probleemloos gaat ook niet sluiten als de deur open is waar ik ook regelmatig last van had. dus conclusie zeer tevreden

 • Patrick Lith

  1-1-2018 20:39:14 | Antwoord

  Het laatste bericht is inmiddels al meer dan een jaar oud.
  Word er inmiddels al aan een slot gewerkt waarbij een hendel aan de binnenzijde gebruilt kan worden om de deur te openen?
  En is er al bekend bij iemand of via de homewizard een gewone sgakelaar kan worden gebruikt om de deur te openen. Klik aan klik uit is een stuk goedkoper dan de schakelaar van invited zelf. Mijn grootste probleem blijft toch de hendel aan de binnenzijde. Onnodig om iedere keer als ik thuis ben de deur automatisch open te laten gaan. Kost onnodig batterijen ook.

 • Immo

  5-3-2018 09:05:44 | Antwoord

  Ik heb het slot nu 2 jaar. De afstandbediening kan ik niet gebruiken, het batterijklepje met sleutel valt er steeds uit  heb nieuwe gekregen, maar daarbij heb ik hetzelfde probleem. De keypad funktioniert vaak niet. Bovendien moet je 7  toetsen indrukken en dat vind ik teveel. Aan de binnenkant heb ik de knop gemonteerd, die funktioniert goed. Service van het bedrijf is ook prima. Kreeg meteen een nieuwe keypad, en ook meteen nieuwe afstandsbedieningen.

Reactie plaatsen