Onze sponsor:
12 december 2014 | Niels Laan | Homewizard, Homewizard

Review: Homewizard

Acties:

Er is een mogelijkheid om met sensoren zoals bv een deurcontact, temperatuursensor, etc een actie aan te maken. Een actie kan bv zijn dat als het deurcontact opengaat er een lamp aan moet gaan en een notificatie verstuurd moet worden. Zo kun je dus een aantal zaken automatiseren.

Het is dus niet mogelijk om meerdere sensoren te gelijk aan een scene te koppelen en hier één actie op uit te laten voeren. Dus bijvoorbeeld: als het deurcontact open is en bewegingsmelder heeft beweging, dan mag je schakelaar x aanzetten.

Het is ook niet mogelijk om bv een regel te maken als de temperatuur tussen de 20 en 22 graden is dan voor actie x uit. Het geheel is dus wat beperkt maar zal voor de meeste mensen voldoende zijn.

Timers:

Naast bovenstaande acties is het mogelijk om, met bv een schakelaar, verschillende timers aan te maken. Je kunt dan bv een lamp op tijdstip x aan laten schakelen.

Het maken van scenes:

Met scenes kan je bv meerdere schakelaars om een bepaalde tijd aan-/uitzetten. Je kunt ook aan een scene een knopje op de afstandsbediening koppelen.

IP schakeling:

Om de HomeWizard verder uit te breiden naar andere systemen kun je een IP schakeling aanmaken. Hiermee kun je bv een http post doen naar een ander systeem.

Shared Weather:

Een leuk toevoeging bij de HomeWizard is de Shared Weather functionaliteit. Gebruikers kunnen hun temperatuursensoren delen. Hierdoor krijg je het weerbeeld van bijna heel Nederland te zien. Een gebruiker bepaalt zelf of hij wel of niet deelt.

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels