Onze sponsor:
03 oktober 2014 | Niels Laan | Bnext, Smart Home Hubs, Bnext

Review: BeNext Starter Pakket

Toevoegen modules

Bij het "starter pakket" worden zoals al gezegd 3 modules meegeleverd. Leuk om mee te beginnen.

Energy Switch+ met energiemeting

Deze tussen-stekker kun je plaatsen tussen je stopcontact en je normale stekker. Je kunt hem dan op afstand aan/uitzetten via de APP en of je PC of natuurlijk met de hand via het knopje op de module. Er kan ook het energie verbruik gemeten worden (Watts/kWh).

Uiterlijk:

Toevoegen van deze module doe je hem door in het stopcontact te prikken en de toevoegen procedure op te starten op de controller. Van de meeste producten is netjes een video beschikbaar. Hier kunnen andere merken een voorbeeld aan nemen. Het toevoegen lukt me overigens niet altijd meteen, maar na een paar keer proberen lukte het wel.

Installatie schermen:

Plug-in Dimmer

Deze plug-in dimmer kun je gebruiken om een lamp mee te dimmen. Er word tevens het energie verbruik gemeten. De Dimmer kan lampen tot 150 Watt dimmen. De dimmer kan ook lokaal bediend worden door aan/uit knop op de module.

Uiterlijk:

Het installeren gaat door hem in het stopcontact te steken en de installatie procedure op te starten op de controller. Ik zou deze module niet dicht bij je bed installeren omdat hij nogal zoemt. Het dimmen gaat prima.

Installatie schermen:

MoLiTe Sensor

Wil je goed gebruik kunnen maken van je domotica-systeem dan is deze sensor zeer welkom. Je kunt hiermee beweging detecteren, de temperatuur meten en de hoeveelheid licht bepalen. Je zou bv scenario's kunnen maken dat het licht automatisch aangaat als er beweging is. De sensor werkt op 2 AA batterijen.

Uiterlijk:

Installeren gaat op dezelfde wijze als de andere modules. Je moet alleen hier de batterijen erin doen.

Installatie schermen:

Modules van derde

Naast de modules welke BeNext levert is het ook mogelijk om producten van andere leveranciers te installeren. In principe kunnen alle z-wave ondersteunende producten geïnstalleerd.

Klimaat

Als je de heating control module aanschaft, is het ook mogelijk om je verwarming aan de te sturen. Deze module kun je simpel tussen uw huidige thermostaat en je ketel plaatsen. Er verandert dus niets aan de huidige setup. Je kunt nog steeds de thermostaat gebruiken zoals je dat gewend bent. Je hoeft dus niet uw huidige thermostaat te vervangen

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Smart Home Hubs